Een nieuw leven in huis, wat nu?

De nieuwe wetgeving zegt ons dat je katje verplicht gechipt en gesteriliseerd of gecastreerd moet zijn. Voor alle vragen hieromtrend kan je bij ons terecht.

U wil waarschijnlijk ook geen vlooien of teken of wormen in uw omgeving, dus laat zeker je poesje hierop controleren en best preventief behandelen.

Op een eerste consultatie trachten we vooral het poesje op zijn gemak te stellen en zo zacht mogelijk te onderzoeken zonder dat ie gestresseerd geraakt. Hartje, oren, tandjes, oogjes en vacht worden volledig nagekeken en u kan ook met al uw vragen terecht omtrend de opvoeding en de voeding. we nemen ook graag een fotootje voor op onze face-book!


Vlooien/ teken

zijn soms dragers van intestinale lintwormen. Sommige dieren kunnen allergisch zijn voor vlooienspeeksel dat tijdens de beet door de vlo wordt achtergelaten op hun huid. Te veel vlooien in de vacht van uw kat kan leiden tot een potentieel dodelijke bloedarmoede. Vergeet niet dat vlooien ook mensen bijten!


 Wormen

leven in het maag en darm kanaal van de kat. Wormen kunnen veel problemen veroorzaken. Soms zijn er geen symptomen te herkennen bij katten met wormen, terwijl deze wormen wel een serieus gevaar kunnen zijn voor de gezondheid van de kat. Sommige wormen kunnen zelfs een gevaar zijn voor onze gezondheid.


Steriliseren/ castreren

vanaf een gewicht van minimum 800gram kunnen we zonder risico via een minimale ingreep een poesje steriliseren/ castreren. s'Morgens breng u uw katje binnen voor chirurgie en in de late namiddag mag u hem/haar weer ophalen. s'Avonds na de ingreep mag de poes weer eten, drinken en ondeugend zijn!