Op vakantie met mijn hond

Check-list voor op reis :

Paspoort: Europees dierenpaspoort is verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan! Voor een hond met stamboom is het verstandig stamboompapieren mee te nemen. Zeker wanneer er mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan met in het buitenland “gevaarlijke” en verboden hondenrassen.     

Rabiësvaccinatie Verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan!

Chippen Verplicht voor honden, katten en fretten die de grens overgaan! Neem ook het chipformulier mee.

Aanvullende eisen Sommige landen hebben aanvullende eisen met betrekking tot invoer van huisdieren. Hebt u deze gecheckt? Op de site   staan per land alle eisen vermeld. Neem alle officiële documentatie mee.

Teken, hartworm en zandvliegen Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat is het verstandig te beschermen tegen hartwormen, teken en zandvliegjes die ernstige ziekten kunnen overbrengen. Wij adviseren u graag over de beste middelen of combinatie van middelen voor uw huisdier.

Medicijnen Heeft u voldoende medicatie bij zich om de vakantie mee door te komen? Reisziektetabletten voor honden Wanneer uw huisdier braakt tijdens autoritten is de kans groot dat hij/zij last heeft van reisziekte. U kunt hiertegen tabletten vergrijgen bij uw dierenarts. ⃝

Pijnstillers Altijd handig voor het geval dat, dit hoort eigenlijk in elk EHBO koffertje thuis. ⃝

Telefoonnummers: Zet het telefoonnummer van uw dierenarts in uw telefoon wanneer dat nog niet het geval is. Mocht u met uw huisdier bij een dierenarts in het buitenland terecht komen, kan het gemakkelijker communiceren wanneer wij deze dierenarts te woord staan.

Drinkbak voor onderweg.

Halsband/riem/muilkorf In sommige gebieden/landen moeten honden verplicht aangelijnd en/of gemuilkorfd. Meestal weet de lokale toeristeninformatie hier alles van. Maak aan de halsband een kokertje met de adresgegevens van de vakantiebestemming

Foto van huisdier: Neem een foto van uw huisdier mee, voor het geval dat u uw huisdier kwijtraakt op bestemming.

Speeltjes